Dobbelt op på skydedørene

Moderne villa i 70'er stil med dobbelt skydedøre

Hvorfor nøjes med en skydedør, når man kan få to? Og hvorfor nøjes med en almindelig udgang, når man kan åbne dobbelt så meget op? Smukt ser det ud at vælge dobbelt op på skydedørene.

Dobbelt skydedør i olieret egetræ giver let forbindelse mellem ude- og indeliv.

I denne nybyggede villa fra 2020 er der virkelig indtænkt at trække naturen, lyset og luften ind i boligen. Der er dobbelt op på skydedørene både for funktionalitetens skyld, for komfort og velbehag og for æstetikkens. Denne løsning skaber nemlig både en let adgang mellem ude- og indemiljø. Samtidig kommer der en god harmoni i husets farver mellem de sorte karme og poste, som flot fremhæver de store skydedøre i olieret egetræ.

Åbenhed og enkelthed

Det smukke hus er tegnet af bygherre selv. Tankerne bag husets udtryk var, at det skulle passe ind i omgivelserne. Grunden ligger i et 70’er kvarter med placering ud til et skovbryn. Det nybyggede hus skulle matche i stilen med de andre huse i kvarteret, og så skulle naturen kunne nydes maksimalt. Så ud over at bygge et moderne 70´er hus, har åbenhed og enkelthed været fokuspunkterne for arkitekturen.

Som arkitekt og ejer af huset fortæller Uffe Jensen, “at ønsket med huset var, at der kunne åbnes mest muligt op, så frisk luft og lys kunne komme ind, og vi let kunne træde ud og nyde terrassen. Vi bruger det hver dag. Det er enormt lækkert at kunne åbne op i godt 3 meters bredde og så virkelig føle, at ude og inde er i ét”.

Åbenheden og enkeltheden hænger sammen. Uffe har fra starten et ønske om at forene disse to byggemæssige værdier. Der er heller ingen tvivl om hos ham, at husets dør- og vindueselementer skal speciallaves. For på den måde kan han både få de store lyspartier, som huset skal have, men det kan også laves med kun dobbeltfalset poste fremfor de dobbelte karme, som de fleste standardløsninger medfører. Det er vigtigt for ham at reducere dobbeltkarme, så huset fremstår åbent, og mest muligt lys kan komme ind i huset. Men udtrykket skal også være enkelt og stringent og klassisk for 70’er stilen.

Fleksibilitet, æstetik og service

Fleksibilitet, æstetik og service er særlige værdier for Madsen Vinduer & Døre. Det var det også i dette byggeri.

”Det er ikke omkostningseffektivitet og prisniveau, vi markedsfører os på”, fortæller direktør Jesper Lorenzen fra Madsen Vinduer & Døre. Det siger han vel vidende om, at det jo ellers er det, som mange andre virksomheder slår sig på.  

Han forsætter; ”Til gengæld kan vi noget andet. Vi kan lave særlige løsninger, og det er der mange af vores kunder, der efterspørger. Vi er super fleksible og kan få de fleste af kundernes behov og ønsker til at gå i opfyldelse, når det handler om funktionalitet og æstetik. Det viser dette byggeri også. Uffe Jensen kom og havde flere ønsker til de vinduer og døre, som hans villa skulle have. Det er ikke så tit, at vi har set kombinationen af sortmalede karme og døre i egetræ. Men vi udfører netop det, som kan være svært at få andre steder”, siger han og forsætter; ”Kombinationen af farverne spiller rigtig godt sammen. Huset fremstår stilrent og med markerede linjer på grund af de sorte karme. Samtidig har det en varm glød, fordi der også er meget tydeligt træværk i egetræsdørene”.

Den æstetiske detalje med at få huset til at falde ind blandt de andre klassiske 70 ’er huse i området er ikke den eneste. Det er også æstetikken, der er tænkt på, når Madsen Vinduer & Døre har lavet elementerne, så de fremstår som ét element og ikke flere del-elementer. ”Denne bygge- og samleteknik af elementerne med kun én karm eller post mellem ruderne benytter flere og flere af vores kunder”, fortæller Jesper Lorenzen. ”De ønsker det lettere udtryk, det giver”.

Hoveddør i olieret egetræ med karme i sortmalet fyrretræ.

Jesper fortæller endvidere; ”Udover det, så kan vi som en mindre virksomhed levere en service, som andre virksomheder ikke altid kan tilbyde. For eksempel er én af vores specialiteter at fremstille meget store elementer med vinduer og skydedøre. Vi leverer dem som samlesæt, der er lige til at sætte op i byggeriet. Vi samler vi dem på værkstedet for at sikre, at alt er som det skal være og forberede slutsamlingen med forborede huller til skruer og dyvler. Til sidst skiller vi partierne ad igen og mærker dem i forhold til, hvordan de hænger sammen”, afslutter Jesper Lorenzen.   

Netop denne kvalitetssikring kendte Uffe Jensen også godt til hos Madsen Vinduer & Døre. Det var også én af de ting, der var med til at gøre samarbejdet mellem dem godt. Han var også glad for opstartsfasen. Her sendte han blot sine tegninger til Madsen Vinduer & Døre, hvorefter de lavede konkrete produktionstegninger over elementerne og sendte dem retur til hans godkendelse. ”Det hele forløb let, målene passede, og huset står godt endnu”, siger han med et smil på læben.