Sommerhus med store elegante gavlpartier

Masser af lys og udsigt sikres fra store vinduespartier i gavlene samt prioritering af mange terrassedøre

Madsen Vinduer & Døre har i 2021 været med til et byggeri af et sommerhus med store elegante gavlpartier.

Madsen Vinduer & Døre har fremstillet alle vindues- og terrassedørselementerne herunder også to store speciallavede gavlelementer. De store samlede gavlelementer består af tre delelementer i form af en stor firkantet fast karm, en specialformet fast karm og enten et element med terrassedør eller vindue.

Gavlens karme er dobbeltfalsede og er fremstillet og samlet på værkstedet således, at alle tapper og skruehuller er forberedt inden samlingen på huset. Ved denne fremstillingsmetode undgår bygherre dobbeltkarme. Det giver alt i alt et mere ensartet udtryk med husets resterende vinduer, og det gør huset moderne og strømlinet.

Byggeri der sikrer den gode udsigt

Det nybyggede sommerhus er arkitekttegnet af Nordpil Arkitekter. Det fremstår som et superflot, moderne og gedigent træsommerhus lavet i gode materialer og med masser af lysindfald og udsigtsmuligheder indefra. Det er lavet i naturlige træmaterialer både ud- og indvendigt.

Tømrer Nicolai Søndergaard fra TIMBR/tegnestue og tømrerfirma har bygget huset op fra bunden. Nicolai valgte Madsen Vinduer og Døre til fremstilling af alle sommerhusets vindues- og dørpartier af flere årsager, fortæller han. “De leverer specielle lukkehaspe til de døre og vinduer, som kunderne ønskede til dette sommerhus, og så fremstiller de kvalitets egetræsrammer til karmene på dørene og vinduerne, som var kundernes materialeønske”. Han forsætter; “I samarbejdet med dem fandt jeg også ud af, at de tilbyder nem montering af deres fremstillede elementer – også selvom flere af dem, som i dette byggeri, var temmelig store. Alle karme blev leveret som samlesæt ved sommerhuset, men alt var forberedt på deres værksted inden, så det var nemt at montere på huset. Deres “samlesæt” fungerede super fint. Dørene og vinduerne sad der i første forsøg, da vi satte dem op. Jeg synes, at vores samarbejde er gået rigtig godt – og det er endda ved, at vi kun har snakket i telefon om projektet. Vi har haft flere dialoger om størrelser og mål osv., men de er meget professionelle, så der har ikke været problemer”, afslutter Nicolai.

Udepåhængende skydedøre i træ

Én af de ting, som Madsen Vinduer & Døre er kendt for er deres fremstilling af udenpåhængende skydedøre, som dette sommerhus også har to af. De er lavet med et fastkarms sideparti, så der kunne sættes karmskruer i glasfalsen før glasmontagen. Således fremstår fastgørelsen i muren usynlig.  

På billedet nedenfor ses den ene udenpåhængende skydedør placeret i hjørnet af sommerhuset mellem husets langside og gavl.

Her ses skydedøren indvendig fra i hjørnet til huset gavl, hvor den støder op til en almindelig terrassedør.

I stuen er den anden udenpåhængende skydedør monteret ud til terrassen.

Et sommerhus med mange terrassedøre

Et sommerhus nydes bedst om sommeren i godt vejr, hvor man kan lade dørene stå åbne og gå ind og ud af huset hele dagen. Dette hus er tegnet efter ønsket om at nyde det gode vejr sådan. Der er indbygget mange terrassedøre fra husets forskellige rum ud til den omkransende terrasse.

Her ses den ene langside af huset, hvor hvert værelse har sin egen dør ud til en træterrasse, der omkranser huset.

Moderne træsommerhus

Ejerne af dette fine, moderne sommerhus med de store elegante gavlpartier er glade for resultatet og nyder den enorme udsigt de nu har fra køkkenet ud til vandet. De nyder lysindfaldet, som de store vinduespartier giver.

Vigtigst for dem og arkitekten er, at huset gør det nemt at kombinere udeliv og indeliv, og det gør de store vinduespartier og husets mange terrassedøre.