Personlig hoveddør med bue og udsmykninger

Madsen Vinduer og Døre specialfremstiller hoveddør efter kundens ønsker, så de får personlig hoveddør med bue og udsmykninger.

Kunde laver eget dørdesign

Madsen Vinduer og Døre leverer ikke kun produkter til fredede og bevaringsværdige bygninger eller til moderne arkitekttegnede villaer. I sommeren 2019 fik de til opgave at lave en speciel hoveddør til en landejendom. Det specielle ved hoveddøren var både, at kunden selv havde tegnet den, men også at nogle af udgangspunkterne i designet kom fra en gammel dørs udsmykninger og finesser. Madsen Vinduer og Døre skulle til denne kunde lave en personlig hoveddør med bue, udsmykninger og et småsprosset vindue.                  

Specialdesignet dørblad

En landejendom ved Christiansfeld, som tidligere var gartneri, blev i foråret 2019 overtaget af nye ejere. Ejendommen var slidt, men havde flere gamle, stemningsfulde detaljer, som de nye ejere var faldet for. Disse detaljer skulle bevares i den totalrenovering, som stedet skulle igennem.

Husets oprindelige hoveddør var én af de ting, der med sine særlige detaljer udgjorde nogle af stedets æstetiske perler og derfor skulle disse detaljer bevares. Hoveddøren havde specielle udsmykninger og hylder i dørbladet og et småsprosset vindue, som de nye ejere faldt for. Det var med til at give huset dets landlige udtryk. Dog var den oprindelige dør ikke i så god stand længere. Den var heller ikke isolerende nok, så den blev i stedet inspirationskilde til designet i en ny og energirigtig hoveddør.

Personlig hoveddør med bue og udsmykninger i dørbladet under de småsprossede vinduer. Specialfremstillet af Madsen Vinduer og Døre.
Den nye hoveddør med dørbladet designet efter den husets gamle dør.

En anden vigtig detalje ved det dørblad, som Madsen Vinduer og Døre skulle lave var, at det skulle være buet. Den oprindelige dør var ikke buet, så det skulle tegnes ind i det nye design. Knud Rasmussen, ejer af landejendommen fortæller; Vi valgte at få en buet hoveddør, både fordi vi godt kan lide udtrykket med buede vinduer og døre, men også fordi vi ville respektere byggestilen fra den periode, hvor huset blev bygget. Vi formoder, at det var omkring år 1850. Her var de buede vinduer og døre selvbærende konstruktioner, og det ville vi gerne bevare. Husets vinduer er med buede konstruktioner, så det skulle hoveddøren også have”.  

Personlig hoveddør med bue og udsmykninger i dørbladet under de småsprossede vinduer. Specialfremstillet af Madsen Vinduer og Døre.
Hoveddøren med bue, småsprossede vinduer og et dørblad med udsmykninger og hylder.

Fra idé til fremstilling

Knud Rasmussen kontaktede Madsen Vinduer og Døre for at høre, om de kunne producere en ny hoveddør til dem, som lignede husets gamle. Gennem den efterfølgende dialog og udveksling af billeder og mål tegnede firmaet den nye dør, kunden godkendte og produktionen blev sat i gang.

For at lave en kopi af det oprindelige dørblad med udsmykkede fyldninger og hylder, måtte vi kombinere både forskellige materialer og arbejdsprocesser. Fyldningen består af vandfast MDF plademateriale og udsmykningen blev programmeret og udfræset på CNC. Hylderne er massiv fyrtræ og er udført på en stationær fræser. Den endelige sammenbygning på dørbladet er håndværk, hvor både overfræser og stemmejern sikrer en flot finish”, beskriver direktør Jesper Lorenzen om processen bag dørens tilblivelse.

Personlig hoveddør med bue og udsmykninger i dørbladet under de småsprossede vinduer. Specialfremstillet af Madsen Vinduer og Døre.
Nærbillede af dørbladet med udsmykninger og hylder lavet af snedkerne ved
Madsen Vinduer og Døre

Hoveddøren byder velkommen til huset

Vi ville gerne have en flot hoveddør, og den måtte også godt være personlig og unik for vores hus. Vi kunne godt lide tanken om at bevare så mange af husets detaljer som muligt. Det var jo det, vi faldt for, da vi så det første gang. Hoveddøren er det første, man ser, når man kommer til et hus. Vi ville gerne gøre det indbydende og interessant at komme til os. Vi synes, at hoveddøren er med til at byde folk velkomne”, siger Knud Rasmussen, ejer af huset.

Personlig hoveddør med bue og udsmykninger i dørbladet under de småsprossede vinduer. Specialfremstillet af Madsen Vinduer og Døre.

Renoveringen af landejendommens stuehus blev færdig på 5 måneder, og familien kan nu nyde at forsætte med de mindre istandsættelser på resten af ejendommen i deres eget tempo de næste år frem.

“Vi er så glade for resultatet af vores nye hus. Ikke kun fordi her er dejligt at bo, men vi nyder også de fine detaljer, som vi ønskede og fik bevaret. Hoveddøren er bare én af de elementer, vi ser dagligt og glædes over dagligt. Vi fik en personlig hoveddør med bue og udsmykninger. Vi er imponerede over, at vi kunne få præcis det, vi ønskede hos Madsen Vinduer og Døre. Helt fantastisk, hvordan de kunne kopiere og genskabe udformningerne til dørbladet”, afslutter Knud Rasmussen.